POLEN

Voetbalreizen naar Polen

Voetbalreis Legia Warschau

Voetbalreis Cracovia Krakau

Voetbareis GKS Katowice

Voetbalreis Lech Poznan

Voetbalreis Slask Wroclaw

Voetbalreis Widzew Lodz

Voetbalreis Wisla Krakau

Voetbareis Lechia Gdansk

Voetbalreis Polen

Een voetbalreis Polen brengt je misschien wel naar een van de meest voetbalgekke landen die je je maar voor kunt stellen en een voetbalcultuur die nogal complex in elkaar zit.

In Polen moet je niet vreemd opkijken als je op sommige momenten en bij sommige wedstrijden uit en thuissupporters in dezelfde vakken ziet staan, supportersgroepen ziet lopen die helemaal niet hoeven te spelen en diverse supportersgroepen voor hetzelfde doelpunt zien juichen….  Ook dat is Polen..

In Polen heb je diverse supportersgroepen die een verbond hebben en elkaar door dik en dun steunen. Steunen op de momenten dat de rivalen op bezoek komen of naar de rivalen gegaan moet worden en daarmee extra indruk proberen te maken. Nagenoeg elke club zit in een verbond, op Legia na.. Niemand wil samenwerken met de “arrogantie” vanuit de hoofdstad.

Door deze supporterssamenwerkingen heb je tevens een groot aantal wedstrijden met een extra lading. Want als de grootste rivaal speelt tegen een van je bondgenoten kan dat natuurlijk niet zomaar passeren.

Enkele verbonden en vriendschappen:

Wisla Krakow – Ruch Chorzow – Widzew Lodz – Elena Touran

Lech Poznan – Cracovia Krakow – Arka Gdynia – LKS Lodz

Slask Wroclaw – Lechia Gdansk

We kunnen hier nog heel meer vertellen en schrijven over de Poolse competitie, maar dan houden we geen ruimte meer over voor andere dingen.. We raden het aan om het een keer te ervaren en mee te maken. Je weet niet wat je overkomt.

En nee…. je hoeft geen kogelvrij vest aan.. Het is relatief veilig ( net zo veilig als in NL) om een wedstrijd te bekijken. Ongeregeldheden komen er voor inderdaad, net zoals hier, maar als je je verstand gebruikt en niet de plekken opzoekt waar je normaal ook niet komt kun je met een gerust hart het voetbal bekijken en de Pollse passie en emotie meemaken!